Detail předmětu

Diplomový seminář 4

FaVU-2DIPLS4Ak. rok: 2023/2024

Diplomový seminář 4 je zaměřen na vznik textové části dokumentace diplomové práce. V úvodní části semestru jsou studující seznámeny*i s požadavky na tento textový útvar a jsou jim přiděleny konzultantky a konzultanti z Katedry teorií a dějin umění. V dalším průběhu semestru se jedná o individuální práci na textové části dokumentace diplomové práce opírající se o konzultace s přidělenými konzultanty*kami.

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

5

Vstupní znalosti

Diplomový seminář 1, Diplomový seminář 2.

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet je udělen na základě průběžného konzultování a odevzdání textu dokumentace diplomové práce splňující stanovená kritéria rozsahu, věcné a jazykové správnosti.

 

Vstupní přednáška probíhá v učebně KTDU FaVU VUT v hodinách určených rozvrhem. Účast je povinná. Konzultace rozpracovanosti probíhají buďto v učebnách a kabinetech KTDU, nebo online prostřednictvím MS Teams.

 

Učební cíle

Cílem předmětu je poskytnout studujícím oporu při vzniku textové části dokumentace závěrečné práce. Výuka (jež má převážně charakter individuálních konzultací) směřuje k tomu, aby studující dokázaly*i podat výstižným, věcně správným a jazykově kultivovaným způsobem základní informaci o svém diplomovém projektu.

 

Po absolvování předmětu budou studující schopny*i v rámci relativně stručného, ale komplexního textu představit svůj magisterský projekt, objasnit svou motivaci, přiblížit téma projektu, popsat proces jeho realizace a naznačit jeho zasazení do kontextu vizuálního umění.

 

Základní literatura

Miriam BARRY, Steps to Academic Writing, Cambridge – New York: Cambridge University Press, 2011. (EN)
Nina LYKKE (ed.), Writing Academic Texts Differently: Intersectional Feminist Methodologies and the Playful Art of Writing, Routledge , 2014. (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program VUM_M magisterský navazující, 2. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Diplomový seminář

26 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

  1. Vstupní přednáška: představení formátu dokumentace závěrečné práce, jeho účelu a parametrů.
  2. Individuální práce (opírající se o konzultace) směřující k finalizaci textové části dokumentace diplomové práce.