Detail předmětu

Bakalářský seminář 3

FaVU-1-BAKS-3Ak. rok: 2023/2024

Bakalářský seminář 3 je zaměřen na vznik textové části dokumentace bakalářské práce. V úvodní části semestru jsou studující seznámeny*i s požadavky na tento textový útvar a jsou jim přiděleny konzultantky a konzultanti z Katedry teorií a dějin umění. V dalším průběhu semestru se jedná o individuální práci na textové části dokumentace bakalářské práce opírající se o konzultace s přidělenými konzultanty*kami. 

 

Jazyk výuky

čeština

Počet kreditů

5

Vstupní znalosti

Bakalářský seminář 1.

 

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Zápočet je udělen na základě průběžného konzultování a odevzdání textu dokumentace bakalářské práce splňující stanovená kritéria rozsahu, věcné a jazykové správnosti. 

 

Vstupní přednáška probíhá v učebně KTDU FaVU VUT v hodinách určených rozvrhem. Účast je povinná. Konzultace rozpracovanosti probíhají buďto v učebnách a kabinetech KTDU, nebo online prostřednictvím MS Teams.  

 

Učební cíle

Cílem předmětu je poskytnout studujícím oporu při vzniku textové části dokumentace závěrečné práce. Výuka (jež má převážně charakter individuálních konzultací) směřuje k tomu, aby studující dokázaly*i podat výstižným, věcně správným a jazykově kultivovaným způsobem základní informaci o svém diplomovém projektu.  

 

Po absolvování předmětu budou studující schopny*i v rámci relativně stručného, ale komplexního textu představit svůj bakalářský projekt, objasnit svou motivaci, přiblížit téma projektu, popsat proces jeho realizace a naznačit jeho zasazení do kontextu vizuálního umění. 

 

Prerekvizity a korekvizity

Základní literatura

Miriam BARRY, Steps to Academic Writing, Cambridge – New York: Cambridge University Press, 2011.
Nina LYKKE (ed.), Writing Academic Texts Differently: Intersectional Feminist Methodologies and the Playful Art of Writing, Routledge, 2014.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program VUM_B bakalářský, 4. ročník, letní semestr, povinný

Typ (způsob) výuky

 

Diplomový seminář

20 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

  1. Vstupní přednáška: představení formátu dokumentace závěrečné práce, jeho účelu a parametrů. 
  2. Individuální práce (opírající se o konzultace) směřující k finalizaci textové části dokumentace bakalářské práce.