Detail předmětu

Angličtina B1 (letní)

FaVU-2AINV/M-LAk. rok: 2023/2024

Studenti rozvíjí slovní zásobu, dovednosti ve čtení, mluvení, poslechu a psaní na středně pokročilé úrovni. Vylepšují znalost gramatických jevů jako kondicionály, modální slovesa, přací věty, nepřímou řeč. Učí se vyjadřovat o všeobecných problémech i problémech spjatých s jejich oborem. Tento předmět je na úrovni B1.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

3

Vstupní znalosti

Tento předmět nemusí absolvovat ti, kdo na FaVU absolvovali aspoň letní semestr Intermediate bakaláři 2 letní nebo Upper-Intermediate bakaláři 2 nebo 4 letní, popř. ti, kdo si nechají uznat angličtinu na stejné či vyšší úrovni z jiné univerzity nebo nějaký mezinárodně uznávaný certifikát či certifikát ze Státní jazykové školy na této nebo vyšší úrovni.

Pravidla hodnocení a ukončení předmětu

Všeobecný test na úrovni B1 standard (dle definice VUT B1 vyšší).
Docházka JE POVINNÁ. DVĚ ABSENCE ZA SEMESTR SE POVOLUJÍ.

Učební cíle

Vylepšování komplexních jazykových dovedností na střední úrovni a příprava na všeobecný test B1 standard na konci semestru.
Průběžné hodnocení: eseje, testy, referáty, všeobecný test B1 standard (= vyšší dle směrnice rektora VUT) na konci semestru. Studenti by měli být schopni popsat svůj umělecký projekt, udělat solidní ústní prezentaci na dané téma, být schopni přečíst a porozumnět kratší text z odborného časopisu, v kostce porozumět rodilým mluvčím a tématům spjatým s oborem (rozhovor, přednáška).

Základní literatura

-Life Intermediate, Stephenson Helen et al. (EN)

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program VUM_B bakalářský, 3. ročník, letní semestr, volitelný

Typ (způsob) výuky

 

Seminář

52 hod., povinná

Vyučující / Lektor

Osnova

Life Intermediate, 9 - 12.