Detail předmětu

Pracovní stáž v ČR - letní

FaVU-PSCR-LAk. rok: 2020/2021

Pracovní stáže v ČR se řídí podmínkami, které jsou souhrnně uvedeny na webových stránkách fakulty (zejm. v Pokynu děkana č. 5/2019 „Pravidla pro studijní pobyty, praktické stáže a přestupy studentů“, viz https://www.vutbr.cz/uredni-deska/vnitrni-legislativa-favu). Konkrétní stáže si vyjednávají studenti a jejich obsahová náplň je rozvedena ve smlouvě o stáži. Na formulování cílů a obsahu stáže se rovněž může podílet vedoucí ateliéru, v němž žadatel/ka o stáž studuje. Vedoucí ateliéru udělují se stáží souhlas.

Jazyk výuky

čeština

Garant předmětu

Výsledky učení předmětu

Absolvování stáže rozšíří praktické dovednosti studenta – osvojí si specifické pracovní postupy a ověří si možnosti praktického uplatnění dříve nabytých znalostí. Po dohodě s vedoucí/m ateliéru zprostředkuje absolvent/ka stáže své zkušenosti formou prezentace.

Prerekvizity

Nesjou.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody, jimiž se řídí průběh pracovní stáže, určuje hostitelská instituce.

Způsob a kritéria hodnocení

Kredity jsou uděleny na základě splnění podmínek stanovených ve smlouvě o stáži a po odevzdání všech potřebných dokumentů příslušné referentce studijního oddělení. Tyto jsou: zpráva z průběhu stáže doplněná o podpis vedoucí/ho ateliéru; potvrzení zaměstnavatele/instituce o naplnění sjednaných podmínek stáže.

Osnovy výuky

Průběh semestru se řídí podmínkami dojednanými mezi studenty a institucemi zakotvenými ve smlouvě o stáži.

Učební cíle

Cílem pracovní stáže v ČR je umožnit studentům absolvovat v rámci studia oborově relevantní praxi v tuzemské instituci v rozsahu plného úvazku, získat zkušenosti se zaměstnáním, rozvinout specifické schopnosti a dovednosti, které lze následně uplatnit ve studiu, a navazovat a prohlubovat spolupráci mezi fakultou a soukromými či veřejnými subjekty nabízejícími pracovní příležitosti v oboru.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Během stáže studenti plní své závazky podle toho, jak byly sjednány. Po návratu odevzdají (do 15 dnů) vedoucí/mu ateliéru zprávu z průběhu stáže (tato především rekapituluje obsah stáže a vyjadřuje se k získaným zkušenostem a dovednostem a individuálnímu přínosu stáže).

Základní literatura

Je-li třeba studijní literatura, určuje hostitelská instituce. (CS)

Typ (způsob) výuky

 

Odborná praxe

640 hod., povinná

Vyučující / Lektor