Detail předmětu

Visiting Artist´s Studio - winter

FaVU-VAS-WAk. rok: 2020/2021

Předmět Ateliér hostujícího pedagoga rozšiřuje standardní nabídku ateliérové výuky. Vzhledem k tomu, že předmět nemá stálého vyučujícího, ale je obsazován pro jednotlivé semestry novými pedagogy, je jeho hlavním rysem obsahová proměnlivost. Každý hostující pedagog přináší do prostředí FaVU nezaměnitelné zkušenosti a metody tvůrčí práce, stejně jako metody výuky.

Jazyk výuky

angličtina

Počet kreditů

18

Výsledky učení předmětu

Studenti si vyzkouší a osvojí nové metody práce. Konzultování zadání, průběhu a výsledků práce v anglickém jazyce posílí jejich připravenost pohybovat se v budoucnu v kontextu mezinárodního provozu umění (rezidenční pobyty, spolupráce a komunikace se zahraničními umělci a kurátory).

Prerekvizity

Intenzivní zájem o obor, jazykové předpoklady.

Plánované vzdělávací činnosti a výukové metody

Metody vyučování vychází z individuálních přístupů jednotlivých pedagogů, studentů jsou ozřejmeny v úvodní prezentaci hostujícího pedagoga.

Způsob a kritéria hodnocení

Klauzurní zkouška spočívající v prezentaci výstupu individuálního či kolektivního úkolu (individuálních či kolektivních úkolů) před komisí složenou z pedagogů fakulty a oslovených odborníků z oboru.

Osnovy výuky

Osnova výuky předmětu vyplývá z individuálního uměleckého a pedagogického zaměření jednotlivých pedagogů. Zpravidla studenti pracují s jedním hlavním zadáním, které je případně doplňováno dílčími úkoly.

Učební cíle

Cílem předmětu je zprostředkovat – formou intenzivní semestrální spolupráce – tvorbu, zkušenosti a způsob myšlení respektované osobnosti etablované v mezinárodním provozu současného umění, respektive designu.

Vymezení kontrolované výuky a způsob jejího provádění a formy nahrazování zameškané výuky

Povinná docházka, jejíž podmínky upřesní hostující pedagog studentům v úvodní části semestru.

Základní literatura

Specific reading tasks are set in the introductory stage of the course. (EN)

Typ (způsob) výuky

 

Přednáška

39 hod., nepovinná

Vyučující / Lektor

Seminář

156 hod., povinná

Vyučující / Lektor